Header Ads

Kepentingan Vitamin dan amalan gaya hidup sihat



Anda mungkin rasa anda sihat kerana tidak mengalami sakit kronik, tapi cuba lihat adakah anda ada masalah2 berikut?
  • kurang tenaga/letih/lesu/penat,
  • berat bdn berlebihan
  • selalu pening
  • gusi berdarah,
  • mudah calar
  • mengantuk,
  • gugup
  • selsema,
  • selalu mengambil painkiller
  • nafas berbau,
  • sakit2 sengal badan,
  • sakit bahu,
  • sembelit,
  • rambut gugur,
Itu semua adalah tanda2 biasa disebabkan oleh pemakanan dan gaya hidup kurang sihat. Jika dibiarkan berlarutan tak musthil ia membawa kepada sakit2 kronik.. yg masa ketika itu.. anda kene bergantung pada ubat.. Apa yang boleh kita amalkan untuk mencegah?.mari apply tips2 di bawah ni..
  • Bersenam sekurang2nya 3x seminggu ( blh pegi gym, nak senang turun naik tangga je, skipping ke)
  • Kurangkan pengambilan gula dan garam, kafein, rokok
  • Makan makanan yg sihat dan seimbang (kurangkan mengambil makanan proses seperti fastfood kerana makanan yang tinggi kadar pemprosesannya akan mengurangkan khasiat2 zat2 makanan tu.
  • Makan lebih sayur dan buah, makan protin (ESP) dari sumber rendah lemak
  • Minum 8-10 gelas air yang bersih
  • Belajar kawal stress dan tekanan hidup
  • Tampung kekurangan diet anda dengan vitamin yang berkualiti seperti multivitamin, Vitamin C , Vitamin E B Complex
Vitamin pilihan saya? Saya dah memilih vitamin jenama Shaklee. kerana ianya selamat, berkesan mesra alam dan yg penting ianya vitamin natural bermaksud bdn mudah serap berbanding vitamin sintetik/kimia

Untuk sebarang pertanyaan, nasihat, dan sebagainya, bolehlah hubungi saya di :EllaBiz.Com: www.wasap.my/60126255817

Dikuasakan oleh Blogger.